Elektrėnų profesinio mokymo centras kviečia į piceriją

Spausdinti
Narių vertinimas:  / 1
BlogiausiasGeriausias 
Parašyta Penktadienis, 13 spalio 2017 Atnaujinta: Penktadienis, 13 spalio 2017

picerijaVirginija JACINAVIČIŪTĖ

 

Elektrėniškiai jau pamėgo valgyti Elektrėnų profesinio mokymo centro (toliau – EPMC) valgykloje, kurioje maistas ir kokybiškas, ir pigus. Nuo rugsėjo EPMC siūlo elektrėniškiams dar vieną vietą pavalgyti – nedidelę, bet jaukią piceriją, kurioje galima paragauti trijų rūšių picų, pasisotinti dienos pietumis, paskanauti šviežių kepinių ir atsigerti kavos perpus pigiau nei kitose kavinėse.

Nors kavinė atrodo kaip viešojo maitinimo įstaiga, ji iš tiesų yra klasė, kurioje Elektrėnų profesinio mokymo centro mokiniai ir Darbo biržos klientai mokosi dirbti natūralioje darbinėje aplinkoje.

Šią klasę EPMC atidarė sutaupiusi lėšų iš Darbo biržos finansuojamų projektų bei reaguo­dama į didelį picų kepėjų poreikį darbo rinkoje.

Už projektines lėšas EPMC nupirko dvi krosnis picoms kepti, virykles, makaronų bei ledų gaminimo aparatus.

Makaronų kol kas EPMC dar negamina, bet tai netolima ateitis, kaip ir ledai, kurių elektrėniškiai galės skanauti prasidėjus šiltajam sezonui. Dar vienas užkandis, kurį picerija pasiūlys lankytojams – mėsainiai. Dalis žmonių įsitikinę, kad mėsainiai yra nesveikas maistas, tačiau  direktorė Silva Lengvinienė sako, kad vadinamasis greitas maistas taip pat gali būti sveikas.

„Gaminant maistą picerijoje skiriamas didelis dėmesys kokybei“,- tei­gia direktorė ir priduria, kad kepant picas naudojami natūralūs produktai, picų padai kepami iš itališkų miltų, ant picų barstomas tikras sūris, o ne pakaitalas, padažas picoms daromas iš natūralaus jogurto ir žolelių.

Ledai, kurie bus pardavinėjami ateityje, taip pat bus maišomi iš natūralių ingredientų, sultys bus spaudžiamos iš šviežių vaisių.

Kainos picerijoje nesikandžioja todėl, kad gaminiams neuždedamas didelis antkainis. Lankytojai kartais nustemba išgirdę, kiek jiems teks mokėti, ir perklausia, ar tikrai sąskaitoje nurodyta suma tokia maža. „Teks priprasti prie mažų kainų“, - šypsodamasi atsako mokytoja Giedrė Nedveckienė, kuri kaip ir Rita Vilaniškienė, Danutė Tumulienė bei Danguolė Bulaukienė moko būsimuosius maitinimo įstaigų darbuotojus gaminti patiekalus, aptarnauti klientus, dekoruoti stalus ir kt.

EPMC picerija nedidukė, tačiau labai jauki, ant sienų kabo nuo­traukos su „Vaikų pasaulio“ vaizdais, ant stalų marguoja gėlės, prie palangės jaukiai įsitaisiusios prieskoninės žolelės. Tačiau aplinka dar labiau žavi sužinojus, kad tai ne profesionalų, o EPMC mokinių darbas. Dizaino specialybės mokiniai sukūrė picerijos dizainą, baldžių ir stalių specialybių mokiniai savo rankomis sumeistravo baldus.

Kadangi EPMC picerija ant lauko durų nėra pasikabinusi iškabos, tad elektrėniškiai nežino, kad ir ten galima užsukti išalkus. Pakalbinti lankytojai tikino, kad maistas ir skanus, ir pigus, tačiau tuo įsitikinti galima tik patiems apsilankius. Valgydami EPMC picerijoje padėsite mokiniams tobulinti įgūdžius. Įė­jimas į piceriją – per duris, esančias sporto salės ir centrinio pastato susijungime. Per šias duris anksčiau svečiai patekdavo į Kaziuko mugę. Vyresni elektrėniškiai gal dar pamena, kad prieš kelis dešimtmečius ten taip pat veikė kavinė.

Share

Komentarai   

 
0 #2 Smithc967 2017-11-05 05:43
It'll also save a lot of cash and time for those on a restricted budget who affgbdfggecfkdd f
Cituoti
 
 
0 #1 Regina 2017-10-18 18:01
Kodėl nenurodytas adresas?
Cituoti
 

Komentuoti

Už komentarų turinį atsako komentarų autorius. Įspėkite kronikos redakciją, jeigu pastebėsite netinkamus komentarus: kronika@remo.lt


Apsaugos kodas
Atnaujinti

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates.